(© Polskapresse)

Masz zdjęcie do tego tematu?

Wyślij

Składniki: 6 filetów śledzi w oleju, 2 spore cebule, 2 łyżki cukru, 2 duże ząbki czosnku, 1 winne jabłko, łyżka octu, 1 łyżka oleju, 3 duże łyżki śmietany, sól.

Czytaj także: Doskonałe przepisy wigilijne


Śledzie pokroić na kawałki i pokropić octem. Cebule posiekać w cieniutkie pół plasterki i wymieszać z cukrem. Obrane jabłko zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, czosnek rozetrzeć z niewielką ilością soli. Wymieszać śledzie z cebulą, jabłkiem, czosnkiem, łyżką oleju. Ułożyć w salaterce i polać śmietaną. Odstawić na 2-3 godziny w chłodne miejsce.

Wiadomości

Komentarze (0)

Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

Zaloguj się / Zarejestruj się!

Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!