RAVIOLI - PRZEPIS
Ravioli - składniki:
ciasto: 500 g mąki pszennej,
5 jajek, 20 ml oliwy, sól;
farsz: 1 mała dynia,
250 g serka ricotta,
2 marchewki,
1 łyżka musztardy,
1 szalotka,
oliwa,
200 ml białego wytrawnego wina,
1 łyżeczka curry, sól, szczypta cukru
RAVIOLI - PRZEPIS
Ravioli - przygotowanie:
Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na godzinę. Marchew i cebulę obrać, pokroić i podsmażyć na oliwie. Wlać wino. Dodać pokrojoną w kostkę dynię, wlać bulion lub wodę, gotować do miękkości, ostudzić, zmiksować. Dodać ricottę i przyprawy. Ciasto rozwałkować na cieniutkie płaty, pokroić w kwadraty, nakładać farsz i zlepiać pierożki. Gotować w osolonym wrzątku ok. 10 minut. Podawać z sosem pomidorowym.
Znacie jakieś ciekawe przepisy na ravioli? A może chcecie pochwalić się innym specjałem? Czekamy na Wasze przepisy: [email protected]
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?