Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Ravioli - przepis. Pyszne danie z dynią i ricottą

Karolina Szypuła
Przepis na Ravioli z dynią
Przepis na Ravioli z dynią
Ravioli - przepis. Nie macie pomysłu na obiad? A może już zastanawiacie się co przygotować na kolację? Polecamy pyszne i proste w przygotowaniu ravioli z dynią i ricottą.

RAVIOLI - PRZEPIS

Ravioli - składniki:
ciasto: 500 g mąki pszennej,
5 jajek, 20 ml oliwy, sól;
farsz: 1 mała dynia,
250 g serka ricotta,
2 marchewki,
1 łyżka musztardy,
1 szalotka,
oliwa,
200 ml białego wytrawnego wina,
1 łyżeczka curry, sól, szczypta cukru

RAVIOLI - PRZEPIS

Ravioli - przygotowanie:
Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na godzinę. Marchew i cebulę obrać, pokroić i podsmażyć na oliwie. Wlać wino. Dodać pokrojoną w kostkę dynię, wlać bulion lub wodę, gotować do miękkości, ostudzić, zmiksować. Dodać ricottę i przyprawy. Ciasto rozwałkować na cieniutkie płaty, pokroić w kwadraty, nakładać farsz i zlepiać pierożki. Gotować w osolonym wrzątku ok. 10 minut. Podawać z sosem pomidorowym.

Znacie jakieś ciekawe przepisy na ravioli? A może chcecie pochwalić się innym specjałem? Czekamy na Wasze przepisy: [email protected]

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto