Podczas wydarzenia zaprezentowano lokalne potrawy z Polski, Czech i Niemiec, m.in. takie specjały jak smalec domowy, bigos czy pierogi z trójstyku. Przybyli goście otrzymali stworzoną na tę okazję książeczkę z „Przepisami na kulinarne rarytasy trójstyku”, w której można poznać część tajników kulinarnych receptur. O oprawę muzyczną zadbały liczne zespoły ludowe, w tym „Rozmaryn”, który tego dnia świętował 25-lecie swojego istnienia. Konferansjerem festiwalu była Bożena Wieczorek – kierowniczka zespołu.
Wydarzenie odbyło się pod honorowym patronatem burmistrza Bogatyni Wojciecha Dobrołowicza w ramach projektu „Paleta twórczości trójstyku”, realizowanego przez gminę Bogatynia we współpracy z Hrádkiem nad Nisou, przy udziale miasta Zittau jako gościa w projekcie.
Zobaczcie, jak było na festiwalu!
echodnia Drugi dzień na planie Ojca Mateusza
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?