Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 17
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W ostatni weekend sierpnia zapraszamy do Dzierżoniowa na...
fot. Materiały organizatorów

Nadchodzą dożynki 2023 na Dolnym Śląsku, w tym w regionie wałbrzyskim. Kto zaśpiewa? Jakie atrakcje?

Nadchodzą dożynki 2023 na Dolnym Śląsku i w regionie wałbrzyskim. Kto zaśpiewa? Jakie atrakcje?

W ostatni weekend sierpnia zapraszamy do Dzierżoniowa na Miodowe Święto
Miasta. Tradycyjny jarmark pszczelarski, czyli Miodobranie, połączono z obchodami
Dni Dzierżoniowa. W centrum miasta można będzie znaleźć wiele rodzajów i
odmian złotego pszczelego wyrobu, sprzęt pszczelarski, kosmetyki na bazie
miodu, świece i wyroby rzemiosła artystycznego. Na rynku staną kramy z wikliną,
biżuterią, ceramiką, ozdobami szklanymi i innymi wyrobami ludzkich rąk i talentu.
Będzie to również znakomita okazja do przybliżenia folkloru i kultury ludowej, ale
także poznania dorobku lokalnych artystów.
Przyjdź, popatrz, posłuchaj, skosztuj miodu... Leżący u stóp Gór Sowich
Dzierżoniów przywita Cię nie tylko wspaniałymi widokami gór na horyzoncie,
ale także stylowymi restauracjami, gościnnymi hotelami i ciekawymi zabytkami.
Miasto posiada bowiem bogatą historię, a pamiątki z przeszłości znajdujące się na
jego terenie sięgają czasów Piastów i Habsburgów.

UMWD

Zobacz również

Grali na Podhalu, teraz Brazylijczycy muszą opuścić Polską. Byli w kraju nielegalnie

Grali na Podhalu, teraz Brazylijczycy muszą opuścić Polską. Byli w kraju nielegalnie

Izrael igra z Bidenem. Chodzi o Rafah

NOWE
Izrael igra z Bidenem. Chodzi o Rafah

Polecamy

2. sezon Wednesday. Zdjęcia ruszyły! My już znamy szczegóły tej części

2. sezon Wednesday. Zdjęcia ruszyły! My już znamy szczegóły tej części

Spotkanie z nią może źle się skończyć. Czy poparzenie pokrzywą jest zdrowe?

Spotkanie z nią może źle się skończyć. Czy poparzenie pokrzywą jest zdrowe?

Schab duszony z młodą kapustą. Wiosną robię go na okrągło

Schab duszony z młodą kapustą. Wiosną robię go na okrągło