Tegoroczny turniej miał charakter wielkiego grillowania. Przedstawiciele Sołectw pracowali w wylosowanych grupach, składających się z dwóch miejscowości, wylosowanych przed konkursem. Kucharze mieli za zadanie przygotować 2 potrawy z grilla. Musieli wykazać się wyobraźnią i talentem kulinarnym, ponieważ ilość i rodzaj produktów były ograniczone. Do dyspozycji były dwa rodzaje mięs – karczek i polędwiczka wieprzowa oraz warzywa i przyprawy.
Artur Musztyfaga, szef kuchni, wielokrotny zdobywca wyróżnień w naszym kraju jak i na świecie przygotował specjalny pokaz kulinarny oraz współprowadził konkurs, jednocześnie zasiadając w jury.
Decyzja była trudna do podjęcia. Degustacje i burzliwe dyskusje pozwoliły na wyłonienie zwycięzców. Pierwsze miejsce zajęły Jędrzychowice i Jerzmanki, drugie- Łagów i Przesieczany, a trzecie- Gozdanin i Radomierzyce.
Gratulujemy wszystkim uczestnikom! Zobaczcie jak było podczas Sołeckiego Turnieju Kulinarnego!
Gazeta Lubuska. Winiarze liczą straty po przymrozkach.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?