1 z 9
Następne
Zasmakuj w Zamku Czocha! Przed nami Twierdza Smaków- Festiwal Kuchni Historycznej! [ZDJĘCIA/FILM]
Różany tort Marii Antoniny, czekoladowy przysmak królowej Elżbiety II, słoweńskie strukli, ulubiony deser Leonarda da Vinci – to tylko część historycznych potraw, których będzie można spróbować podczas III Festiwalu Kuchni Historycznej – Twierdza Smaków w zamku Czocha od 14 do 16 sierpnia 2020. Jak co roku Zamek zaprasza na degustacje, konkursy, spotkania, wystawy i warsztaty kulinarne. Przez trzy dni nie zabraknie wyrafinowanych dań z czasów średniowiecza i baroku, kuchnia polowa „Na tyłach” zaprosi na słynną bałkańską juhę gotowaną na bazie chorizo, boczku i kiszonej kapusty, Podobno ta właśnie zupa przywraca siły witalne oraz chęć do korzystania z radości życia.